Oefenen met Engels

Wilt u met uw kind(eren) Engels gaan oefenen thuis? Deze website http://learnenglishkids.britishcouncil.org is een goed startpunt. Het staat vol leuke oefeningen en tips.

“Hoe begin ik mijn kinderen thuis Engels te leren?
Veel ouders willen thuis hun kinderen Engels leren, maar weten niet hoe ze moeten beginnen. Het maakt niet uit of je eigen Engels niet perfect is. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent en dat je je kinderen veel aanmoediging en lof geeft. Je kind zal je enthousiasme voor de taal oppikken. Maak je geen zorgen als je kind niet meteen Engels begint te spreken. Ze zullen een bepaalde hoeveelheid tijd nodig hebben om de taal te absorberen. Wees geduldig en zij zullen in hun eigen tijd Engels gaan spreken.

Een routine maken
Stel een routine op voor uw Engelse tijd thuis. Het is beter om korte, frequente sessies te hebben dan lange, zeldzame sessies. Vijftien minuten is genoeg voor heel jonge kinderen. U kunt geleidelijk sessies langer maken naarmate uw kind ouder wordt en de concentratietijd toeneemt. Houd de activiteiten kort en gevarieerd om de aandacht van uw kind te houden…..”